sudШановні панове,

Підтримуючі цінність публічності у виконанні суспільно корисної роботи та бездоганної репутації благодійних організацій, що працюють в Україні, доводимо до Вашого відома про Громадську організацію- недоброчесного виконавця.

У 2014 році Громадська організація «Європейський розвиток України», код ЄДРПОУ 36059326директор Андрій Георгійович Гінкул, отримала благодійний грант у сумі 500 000 (п’ятсот тисяч) гривень з метою створення Фонду розвитку підприємництва у містах Добропілля, Донецької області та Бурштині, Івано-Франківської області.

У передбачений договором термін кошти благодійного гранту не були використані за цільовим призначенням, та на вимогу Благодійника Виконавець кошти не повернув. Господарський суд м. Києва, за зверненням ВГО «Всеукраїнська асоціація консультантів з управління», відкрив справу та 03.12.2015 прийняв рішення стягнути з Громадської організації «Європейський розвиток України» заборгованість у сумі 500 000,00 гривень та судові витрати. Станом на 21.03 керівництво ГО "Європейський розвиток України" не виконав рішення суду, тому до недоброчесного виконавця відбувається виконавче впровадження.
Звертаємо Вашу увагу про небезпеку заарештування коштів на рахунках Громадської організації «Європейський розвиток України» через виконання судового впровадження щодо неї.

Для запобігання подальшої діяльності цієї організації просимо поширити цю інформацію серед Ваших партнерів та інших організацій, якіх це може убезпечити.

Цей лист англійською додаємо тут.

Постанова про арешт коштів ГО "ЕРУ" додаємо тут

Повідомлення про виключення Андрія Гункула з членів Асоціації за неетичну поведінку рішенням Зборів ВГО ВАКУ додаємо тут

З повагою, президент ВГО ВАКУ,
Олена Юзькова